Transformation towards the next generation

PERSBERICHT: GOODBABYFOOD LANCEERT UNIEK INITIATIEF OP NEGENMAANDENBEURS

Posted on 20 feb 2017 in persbericht | 0 comments

Amsterdam, 18 februari 2017

Artsen, wetenschappers, ondernemers, (semi)overheid en foodies bundelen krachten op de Negenmaandenbeurs. In Tommies Vitaminetuin komen deze partijen samen om vijf dagen lang activiteiten aan te bieden waarbij een gezond voedingspatroon voor moeder en kind centraal staat. 

“Investeer in de toekomst van je spruit, eet én geef voldoende groente en fruit.”

9maanden

Te weinig groente

GoodBabyFood initiatiefnemers Gees van Asperen en Tamara Peers vinden het hoog tijd voor een gezamenlijke actie. Gees: “Het is toch niet te geloven dat de groenteconsumptie bij kinderen nog steeds zo schrikbarend laag is. Slechts 48 gram per dag, dat zijn 3 kerstomaatjes en 1 sperzieboon! En geloof mij, dat ligt meestal niet aan de kinderen zelf!” “Aanstaande ouders moeten weten dat het belangrijk is voor de gezonde ontwikkeling van het kind, en dat begint al in de buik” zegt Tamara.

Aan het initiatief van GoodBabyFood nemen deel: Dr. Koen Joosten (kinderarts-intensivist Erasmus MC), Professor Dr. Régine Steegers -Theunissen (arts-epidemioloog afd. Verloskunde en Gynaecologie en afd. Kindergeneeskunde/Neonatologie, Erasmus MC), Greenco, Koppert Cress,  GroentenFruitHuis, Het Voedingscentrum, Keet Smakelijk, Benjamins Schuifbestekje, EasyPeasy en Samenwerkingsverbanden Gezonde Start, vers+ en het 9maandenmenu van Ekomenu.

Er vindt een zeer gevarieerd GoodBabyFood workshopprogramma plaats rondom drie thema’s:

•                het eerste (groente)hapje

•                smaakontwikkeling

•                lekker en gezond eten voor moeder en kind

 Marjolein de Vlaam, initiatiefnemer van Ekomenu verzorgt op donderdagavond 23-2 workshops:

18 – 22 uur: Het 9maandenmenu, lekker en gezond eten voor moeder en kind door Ekomenu, Marjolein de Vlaam

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>