Transformation towards the next generation

Nieuw: 9 maanden menu

Posted on 05 jan 2017 in persbericht | 0 comments

Op de 9 maanden beurs in Amsterdam-Rai introduceert Ekomenu de eerste maaltijdbox voor zwangeren en jonge moeders. Het 9 Maanden Menu is het resultaat van het samenwerkingsverband Gezonde Start met steun van het ministerie van EZ.

Doel is het verhogen van de groente- en fruit-consumptie bij zwangeren en jonge moeders. Veel aanstaande ouders zijn onzeker over wat nu wél en niet te eten tijdens de zwangerschap. Met het 9 Maanden Menu zijn zij verzekerd van een gezond menu en van voldoende groenten en fruit.

Linda Rentes, verloskundige, voormalig voorzitter van het KNOV en mede-initiatiefneemster stelt: “Belangrijk is dat de nadruk gelegd wordt op wat er wél gegeten kan worden en dat gezonde voeding bij aanstaande ouders een vanzelfsprekendheid wordt”. Marjolein de Vlaam, van Ekomenu vult aan: ”Het is onze missie om een gezonder eetpatroon te realiseren middels gepersonaliseerde menu’s en maaltijdboxen. Ekomenu introduceert daarom het 9 Maanden Menu voor zwangere vrouwen en het jonge gezin. Ekomenu biedt al verschillende weekmenu’s zoals variatie, vegetarisch, glutenvrij, lactosevrij, koolhydraatarm, familie en streek.“

Een brede coalitie van experts en onderzoekers zal de komende maanden het aanbod gaan afstemmen, testen en feedback ontvangen van de deelnemers.

zwanger


Gezonde Start is een project met als initiatiefnemers Rentes, Sign en Ekomenu met ondersteuning van Ministerie van EZ.

Voor de redactie: wilt u meer informatie, neem dan contact op met:

Linda Rentes Linda@9maandenmenu.nl

Marjolein de Vlaam mdevlaam@ekomenu.nl


EKOMENU BV; John M. Keynesplein 12-46, 1066 EP Amsterdam; info@ekomenu.nl; www.ekomenu.nl; tel. 020 235 21 40 /  06 30123042.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>