Transformation towards the next generation

Ekomenu landelijk leverbaar – persbericht

Posted on 28 sep 2016 in Publicatie | 0 comments

Amsterdam, 28 september 2016

logo

Ekomenu is de nieuwe gezonde maaltijdbox bestaande uit 100% biologische ingrediënten en makkelijke recepten. Vanaf 29 september is Ekomenu landelijk leverbaar via PostNL en Ekoplaza. Het bedrijf richt zich op de gezondheidsbewuste consumenten middels speciale menu’s. Nieuw voor de maaltijdboxen-markt is de introductie van het Gluten-lactosevrije menu. Andere doelgroep menu’s zijn Koolhydraatarm menu, Vegetarisch menu en binnenkort het Veganistisch menu.

Het Variatie menu en Familie menu volgen de vernieuwde Schijf van 5. Alle ingrediënten zijn 100% biologisch gecertificeerd, volgens wettelijke Europese normen. Hiermee zijn de menu’s vrij van kunstmatige toevoegingen, E-nummers en bestrijdingsmiddelen.

Per maaltijd zijn alle ingrediënten in een individuele maaltijdzak verpakt. Hiermee worden kartonnen boxen, en de daaraan verbonden verspilling en milieubelasting, overbodig.

De thuisbezorging loopt via het nieuwe PostNL food distributienetwerk op vrijdag, zaterdag en maandag. Stapsgewijs wordt bij Ekoplaza de mogelijkheid tot afhalen geïntroduceerd op zaterdag, zondag en dinsdag. Bestellen gaat in beide gevallen via www.ekomenu.nl. De prijzen van de biologische menu’s zijn gelijk aan die van de huidige leidende niet-biologische aanbieders in de markt.

De ondernemers achter Ekomenu zijn BeGood& (Marjolein de Vlaam, Jack Stroeken) en Udea-Ekoplaza (Erik Does, Erik-Jan van den Brink). Ekomenu bv is sinds 1 september gevestigd in B.Amsterdam.

sfeerbeeld-eko-menu-zakken-plat

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>